Crypto kopen? Lees hier bitvavo vs binance

Onder de Nederlanders iet het investeren in cryptocurenccies populairder geworden. Steeds meer mensen willen crypto munten kopen en dus beleggen. Maar waar kun je eigenlijk het beste cryptomunten kopen? Welke partijen doen dit veilig en voordelig? Twee voorbeelden zijn Bitvavo en Binance. In dit artikel: Bitvavo vs Binance.

Bitvavo is een Nederlands bedrijf die gevestigd is in Amsterdam. Bitvavo biedt crypto aan op zeer gebruiksvriendelijke platforms tegen lage kosten. Binance is de grootste crypto exhange in de wereld, gevestig op de Kaaimaneilanden. Dit platform is complexer en niet uitermate geschikt voor beginners. Daarentegen is Binance wel voordeling in de kosten.

Bitvavo vs Binance: het aanbod

Het aanbod bij bitvavo is geschikt voor beginnende investeerders. Je kan hier namelijk tussen de 50 en 100 cryptocurrencies vinden. Dit zijn vaak de grotere coins. Het kopen van cryptocurrencies kan altijd gewoon met euro’s met behulp van iDEAL.

Bij Binance heb je de keuze uit meer dan 300 verschillende cryptocurrencies. Hierdoor heb je een grotere keuze uit de markt en kun je beter inspelen op de snelle trends.

Maar nu Bitvavo vs Binance: Wat is nou de beste crypto exchange? Het verschil tussen Bitvavo en Binance zijn vooral wat betreft het niveau van kennis over crypto. Binance is complexer en dus minder geschikt voor beginners. Het is ook iets minder op visueel gebied. Bitvavo is erg leuk om mee te beginnen, het kan echt een prettige broker zijn voor mensen die niet dagelijks met crypto bezig zijn.