BALANCE BOARD OEFENINGEN

Een balance board wordt gebruikt om balans en stabiliteit te trainen en de spieren te versterken. Door de instabiliteit die je ervaart wanneer je op een balance board staat, moeten de spieren harder werken om je in balans te houden. Daarnaast worden de buikspieren getraind. Naast een balance bord heb je ook andere varianten. Zo heb je bijvoorbeeld balkussens en evenwichtsegels.

Of je nou aan hardlopen, fitness of crossfit doet: het trainen van je balans en stabiliteit kan wel eens eentonig en saai worden. Het balance board is een goedkoop en eenvoudig hulpmiddel om je training interessanter en uitdagender te maken. Door het stabiliteitscomponent onder het bord worden je oefeningen ingewikkelder gemaakt om uit te voeren en dit bied extra diversiteit in je training. Trainen met een balance board kan ervoor zorgen dat je je sterker en stabieler voelt tijdens het rennen of werken met zware gewichten in een staande positie. Als je beginnende bent met oefenen is trainen vanuit een stoel echt een aanrader.

Wat is een balance board?

Een balance board, ookwel balansbord of wiebelbord genoemd is een trainings hulpmiddel waarmee je meerdere functionele oefeningen mee kunt uitvoeren. Balance boards kun je in meerdere varianten vinden. Elke variant heeft zijn eigen eigenschappen en verschillen ook erg van elkaar. Een balance board is goed voor functionele training. Zoals de naam al zegt wordt het voornamelijk gebruikt om je balans mee te trainen, maar ook de buikspieren worden hier geprikkeld. We denken dan al gauw aan bijvoorbeeld turners die balans nodig hebben voor oefeningen.